Functies / Taken

OVD Bestuursleden

Voorzitter  |  Leon de Jonge

Mijn naam is Leon de Jonge, woon sinds 2012 in Druten en ik ben sinds enkele jaren voorzitter van de OVD. Mijn persoonlijke drijfveer is om een bijdrage te leveren aan een leefbaar Druten met behoud van het eigen karakter en faciliteiten.

De lokale economie speelt bij het leefbaar houden van de gemeente Druten een zeer belangrijke rol en ik zie het als mijn belangrijkste taak om de belangen van de lokale ondernemers te behartigen en in samenwerking met de gemeente te zorgen voor een goed ondernemers klimaat.

Ik heb scheikunde gestudeerd en ben later in de diervoeding gepromoveerd. Sinds 2003 ben ik werkzaam als universitair docent en laboratorium manager bij de leerstoelgroep Diervoeding aan de Wageningen Universiteit. Ik heb een eigen adviesbureau op het gebied van de analytische chemie en ben als auditeur voor ISO 17025 werkzaam bij de Raad van Accreditatie.

Een grote passie van mij zijn de exacte vakken en ik ben actief in het geven van bijlessen en examen trainingen aan leerlingen voor de vakken wiskunde, natuurkunde en scheikunde in de regio Druten.

Secretaris  |  Henk Smits

Mijn naam is Henk Smits, woon sinds 1960 in Druten, en ik ben sinds 2019 bestuurslid van de OVD in de rol van secretaris. Na een loopbaan die mij altijd buiten Druten gehouden heeft, ben ik in 2019 met pensioen gegaan en vond ik het tijd worden om iets terug te doen voor het dorp Druten.

Via de OVD vond ik een goede combinatie om mijn kennis en ervaring in te zetten voor de gemeenschap van Druten.
Tijdens mijn actieve loopbaan heb ik (internationale) projecten geleid binnen veel grote bedrijven waarbij veranderingen van bedrijfsprocessen en automatisering altijd een zeer grote rol gespeeld hebben. 
Vanuit mijn rol als project-/programma manager heb ik jarenlang een bestuursfunctie vervuld binnen de Nederlandse tak van de internationale vereniging voor projectmanagers PMI.

Daarnaast heb ik de laatste jaren als ZZP-er gewerkt en heb ik naast mijn normale werkzaamheden ook veel aan opleidingen voor projectmanagers gedaan.
Doordat ik gepensioneerd ben, heb ik de tijd om overdag zaken op te pakken, iets wat de bereikbaarheid van de OVD ten goede komt.

Eventmanager  |  Johan Wiersma

Mijn naam is Johan Wiersma en ben de eventmanager van de vereniging. Dat betekent dat ik de netwerkbijeenkomsten organiseer en alles regel voor onder andere de bedrijfsbezoeken, dagje uit en de activiteiten rondom de feestdagen.

Ik woon in Horssen en werk in Venlo. In mijn werkzame leven hou ik me bezig met in- en verkoop van groenten en fruit voor de multinational Staay Food Group.

Ik ben vader van drie volwassen kinderen en in mijn vrije tijd ben ik een fervent koker en verbonden aan de Cuisine Culinair Noord Limburg. Daarnaast ben ik fractievoorzitter van het CDA in Druten en behartig ik namens het CDA de belangen in de gemeenteraad.

Mijn ambitie om actief lid te zijn van de Ondernemings Vereniging Druten is omdat ik ondersteuning wil bieden aan de ondernemers in de kerkdorpen. Ik vind netwerken belangrijk en ben zelf een intermediair; kan goed mensen en ondernemers aan elkaar koppelen.

Relatiemanager  |  Michel Klaassen

Mijn naam is Michel Klaassen en ben in 1975 begonnen met varen als scheepswerktuigkundige op de passagiersschepen van de Holland Amerika Lijn. Deze werkzaamheden heb ik gedurende 9 jaar gedaan waarbij ik aardig wat van de wereld heb gezien.

Daarna ben ik 6 jaar bij Philips Semiconductors in Nijmegen en 9 jaar bij Coberco Arnhem als hoofd Technisch Dienst en vanaf 1999 weer bij Philips/NXP als Manager Operations Facilities werkzaam geweest.

Ik ben altijd in de techniek werkzaam geweest en veelal in leidinggevende functies. Contacten tussen de verschillende disciplines en omgaan met mensen is hierbij zeer belangrijk.

Als geboren en getogen Nijmegenaar woon ik sinds 1 november 2019 in Druten, waar ik het erg naar mijn zin heb. Sinds 1-1-2021 ben ik 100% met pensioen waardoor ik ook meer tijd heb om binnen de Drutense gemeenschap actief te zijn.

Voor de OVD wil ik nuttig zijn als relatiemanager met als doel het contact met onze leden te versterken en te onderzoeken wat de OVD nog meer voor de ondernemers kan doen/betekenen.

Penningmeester  |  Michel van den Bosch

Mijn naam is Michel van den Bosch, ik ben geboren in Druten in 1966 en sinds recent penningmeester bij de OVD.

Mijn achtergrond is in de accountancy waarbij ik achtereenvolgend gewerkt heb bij de Belastingdienst, AccoN, BDO, DNB en als mede-eigenaar bij Avivos Accountants (2004-2020).

Sinds 2020 ben ik werkzaam vanuit mijn eigen kantoor in Druten (Westerpoort) onder de naam AB Consult Accountants.

Naast fiscaal advies en accountancy begeleid ik ook bedrijven bij verkoop/koop/waardering/ bedrijfsopvolging van hun onderneming, alsmede ook financieel/fiscaal mensen die gaan scheiden.

Als ondernemer en geboren en getogen drutenaar wil ik me graag inzetten voor de gemeenschap in het mooie Druten. Mijn hobby's zijn (zaal)voetballen, skiën en fitnessen en binnenkort ook padellen.