Functies / Taken

OVD Bestuursleden

Voorzitter  |  Leon de Jonge

Mijn naam is Leon de Jonge, woon sinds 2012 in Druten en ik ben sinds enkele jaren voorzitter van de OVD. Mijn persoonlijke drijfveer is om een bijdrage te leveren aan een leefbaar Druten met behoud van het eigen karakter en faciliteiten.

De lokale economie speelt bij het leefbaar houden van de gemeente Druten een zeer belangrijke rol en ik zie het als mijn belangrijkste taak om de belangen van de lokale ondernemers te behartigen en in samenwerking met de gemeente te zorgen voor een goed ondernemers klimaat.

Ik heb scheikunde gestudeerd en ben later in de diervoeding gepromoveerd. Sinds 2003 ben ik werkzaam als universitair docent en laboratorium manager bij de leerstoelgroep Diervoeding aan de Wageningen Universiteit. Ik heb een eigen adviesbureau op het gebied van de analytische chemie en ben als auditeur voor ISO 17025 werkzaam bij de Raad van Accreditatie.

Een grote passie van mij zijn de exacte vakken en ik ben actief in het geven van bijlessen en examen trainingen aan leerlingen voor de vakken wiskunde, natuurkunde en scheikunde in de regio Druten.

Ik ben bereikbaar via de e-mail: voorzitter@ovd-druten.nl

Secretaris  |  Henk Smits

Mijn naam is Henk Smits en sinds oktober 2019 geniet ik van mijn pensioen. In 1974 ben ik begonnen in de automatisering onder aan de ladder met de ambitie om plezier uit mijn werk te halen. Toen ik mijzelf pensioen gaf, was ik zelfstandig ondernemer (zonder personeel) met een bedrijf in drie takken van sport:
a. Portfolio management, Programma management en Project management,
b. Docent project en programma management bij diverse instituten,
c. Project auditor.

Mijn werk heeft mij altijd buiten Druten gebracht. Ik heb veel in het buitenland gewerkt, maar ook in Nederland bij de grote bedrijven. Ik ben ook jarenlang actief geweest als bestuurslid/vrijwilliger van het Nederlands chapter van de Amerikaanse vereniging voor projectmanagers PMI. Mijn gezin is altijd in Druten gebleven. Doordat ik gepensioneerd ben, heb ik overdag de mogelijkheid om zaken op te pakken, iets wat goed binnen de OVD past.

Gezien mijn verleden heb ik voorlopig een aantal taken rondom de communicatie ondersteuning op mij genomen (b.v. de website) en ben ik lid geworden van de commissie binnen OMW die bedrijven nomineert voor het ondernemerschap van het jaar. Daarnaast ben ik namens de OVD lid van de projectgroep Mobiliteit van de gemeente Druten.
Ik ben bereikbaar via e-mail: Secretaris@ovd-druten.nl

Eventmanager  |  Johan Wiersma

Mijn naam is Johan Wiersma en ben de eventmanager van de vereniging. Dat betekent dat ik de netwerkbijeenkomsten organiseer en alles regel voor onder andere de bedrijfsbezoeken, dagje uit en de activiteiten rondom de feestdagen.

Ik woon in Horssen en werk in Venlo. In mijn werkzame leven hou ik me bezig met in- en verkoop van groenten en fruit voor de multinational Staay Food Group.

Ik ben vader van drie volwassen kinderen en in mijn vrije tijd ben ik een fervent koker en verbonden aan de Cuisine Culinair Noord Limburg. Daarnaast ben ik fractievoorzitter van het CDA in Druten en behartig ik namens het CDA de belangen in de gemeenteraad.

Mijn ambitie om actief lid te zijn van de Ondernemings Vereniging Druten is omdat ik ondersteuning wil bieden aan de ondernemers in de kerkdorpen. Ik vind netwerken belangrijk en ben zelf een intermediair; kan goed mensen en ondernemers aan elkaar koppelen.

Ik ben bereikbaar via de e-mail: eventmgr@ovd-druten.nl

Relatiemanager  |  Michel Klaassen

Mijn naam is Michel Klaassen en ben in 1975 begonnen met varen als scheepswerktuigkundige op de passagiersschepen van de Holland Amerika Lijn. Deze werkzaamheden heb ik gedurende 9 jaar gedaan waarbij ik aardig wat van de wereld heb gezien. Daarna ben ik 6 jaar bij Philips Semiconductors in Nijmegen en 9 jaar bij Coberco Arnhem als hoofd Technisch Dienst en vanaf 1999 weer bij Philips/NXP als Manager Operations Facilities werkzaam geweest.

Ik ben altijd in de techniek werkzaam geweest en veelal in leidinggevende functies. Contacten tussen de verschillende disciplines en omgaan met mensen is hierbij zeer belangrijk.

Als geboren en getogen Nijmegenaar woon ik sinds 1 november 2019 in Druten, waar ik het erg naar mijn zin heb. Sinds 1-1-2021 ben ik 100% met pensioen waardoor ik ook meer tijd heb om binnen de Drutense gemeenschap actief te zijn.

Voor de OVD wil ik nuttig zijn als relatiemanager met als doel het contact met onze leden te versterken en te onderzoeken wat de OVD nog meer voor de ondernemers kan doen/betekenen.

Ik ben bereikbaar via e-mail: relatie-mgr@ovd-druten.nl

Penningmeester  |  Vacature

Deze positie is vacant en wordt door de secretaris Henk Smits ad interm ingevuld.